LinkedIn – “Looking for new opportunities”?

Mange mennesker står nå uten jobb, spesielt i Stavanger-regionen hvor jeg holder til. Jeg er selv en av dem, og jeg har gjort meg noen tanker om hvordan jeg skal komme meg tilbake i jobb. 

Mariaaasbo-bloggpost-LinkedIn-jobbsøker (2)
Hvilken status skal jeg velge?

Jeg har selvsagt gjort det jeg kan for å oppdatere LinkedIn-profilen min for å framstå så attraktiv som mulig for potensielle arbeidsgivere. Et spørsmål dukker relativt fort opp: hva skal det stå i headingen på profilen min? Skal  jeg ha med “Looking for new opportunities” eller skal jeg la det være? Hvordan skal jeg unngå å bli “en i mengden”  framfor å skille meg ut?

Etter å ha diskutert dette med flere har jeg landet på at det viktigste er å få fram hvilken kompetanse og erfaring jeg sitter på framfor at jeg er ledig.

De som skal ansette er ute etter en spesifikk kompetanse/erfaring og da leter de i alle profiler, ikke bare de som er ledige. Det er ikke flere folk å ta av nå selv om det er flere ledige. Riktig person kan sitte i en annen stilling og da tar man kontakt med vedkommende for å høre om det kan være interessant å skifte beite. Selv om det finnes mange andre som er ledige.

Tenk over hvordan du framstår i sosiale medier.

Jeg har valgt en bevisst strategi i sosiale medier med tanke på hvordan jeg ønsker å framstå. Jeg skriver lite om at jeg er ledig og at jeg mest av alt vil komme tilbake i jobb så snart som mulig. Ikke fordi det ikke stemmer. Men fordi jeg tror det er andre ting som er viktigere for de som skal ansette meg.

De er opptatt av hvilken kompetanse og erfaring jeg har, de vurderer ikke meg fordi jeg er ledig og fordi det derfor skulle vært hyggelig å hjelpe meg tilbake i jobb.

I tillegg deler jeg fagartikler skrevet av andre. Alltid med en kommentar eller refleksjon slik at det blir tydelig hva jeg mener om saken. For meg er det alltid mer interessant å lese en artikkel som andre har ment noe om, framfor at de bare har delt den. Det deles enormt mye, så jeg for min del prioriterer lett vekk det som ikke har en egen kommentar fra de som har delt.

Hvorfor blogge?

Min LinkedIn-profil er oppdatert og gir et visst bilde av hva jeg kan og hva jeg har gjort. Men den sier langt fra alt. Når jeg nå ikke står i jobb  blir det vanskeligere å synliggjøre hva jeg kan fordi jeg ikke kan dele artikler, nyheter eller annet stoff fra egen arbeidsgiver eller bransje på samme måte som før. Jeg har derfor valgt å skrive om egen erfaring og kompetanse og publisere det i en egen blogg. Målet er ikke å få tusenvis av likes og delinger. Men jeg tenker at det kan hjelpe meg dersom jeg er en av flere kandidater til en stilling. Folk googler alt og alle, også de som skal ansette. Dersom de googler meg vil de finne bloggen min og det jeg har delt der. Kanskje kan det være tungen å vektskålen som gjør at valget faller på meg? 

Ikke undervurder nettverket ditt!

Det å bli synlig for arbeidsmarkedet handler selvsagt om mer enn bare hvordan man framstår i Sosiale Medier. Blant annet bruker jeg mye tid på å snakke med mennesker som kanskje kan åpne noen dører på sikt. Jeg skal innrømme at det er krevende, men det er først og fremst både spennende og givende!

Funker det?

Så fungerer denne strategien? Det vil vise seg. Jeg er foreløpig komfortabel med den strategien jeg har valgt og føler meg trygg på at det er veien å gå. Slik arbeidsmarkedet er nå er jeg innstilt på at det kan ta tid å komme tilbake i jobb. Så tenker jeg at hvert blogginnlegg, hver deling og hver samtale med noen som kan åpne dører på sikt, er et lite steg i retning av ny jobb.

Ønsk meg lykke til!

6 thoughts on “LinkedIn – “Looking for new opportunities”?

 1. Ingfrid Landsnes

  Lykke til Maria Å finne sin egen strategi og stå i det valget er en god strategi Ditt valg har jeg tro på, stå for det du mener og vis med det din kompetanse og hvem du er! Det er et viktig beslutningsgrunnlag for en arbeidsgiver. Plutselig er jobben for deg i boks! – Ingfrid

 2. Belen Birkenes

  Jeg følger med alt du skriver og mener du jar valgt den beste veien videre. Du er reflektert, engasjerende, klok og interessant. De som får ansette deg er heldige. Lykke til., Maria

 3. Morten Besshø

  “Jeg har valgt en bevisst strategi i sosiale medier med tanke på hvordan jeg ønsker å framstå. Jeg skriver lite om at jeg er ledig og at jeg mest av alt vil komme tilbake i jobb så snart som mulig. Ikke fordi det ikke stemmer. Men fordi jeg tror det er andre ting som er viktigere for de som skal ansette meg.”

  Godt sagt, – det er mange som har mye å lære av en slik setning og alt for mange av de som paradoksalt nok tror det kan være hensiktsmessig å kopiere alle de andre i sin iver etter å fremstå som unike. Det som er viktig å tenke på når det handler om “spor” er at noe som eventuelt kan ekskludere deg på et sted vil inkludere deg så det holder på et annet, og da er valget enkelt 🙂

  1. Maria Post author

   God refleksjon! Det kan være vanskelig å skille seg ut og finne sin egen veg. Jeg tenker at det er viktig å framstå noenlunde helhetlig uansett. Hvis man ikke blir vurdert til en stilling på grunn av det tenker jeg at det antakelig er til det beste for alle parter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *