Ny jobb- et verdivalg.

For snart tre måneder siden takket jeg ja til stillingen som daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. Til tross for at jeg kun hadde jobbet i SpareBank 1 fem måneder. Hvorfor valgte jeg det?

MariaAasbø_Blogpost_Nyjobb_verdivalg

Jeg har fått kjenne på veivalg det siste året. Bildet er tatt 1. mai på et av mine favorittsteder på jord: Solstrand, Os i Hordaland.

Bankdame for alltid?

Da jeg valgte å slutte i Sandnes Sparebank i februar 2016 hadde jeg ikke noen jobb å gå til. Jeg brukte mye tid til å tenke på hva jeg ville finne på. Hva jeg skulle jobbe med i min neste jobb.

Noen dører ble visst åpnet på gløtt

I den perioden var det viktig for meg å bygge nettverk og synliggjøre hvilken kompetanse jeg hadde. Det var blant annet derfor jeg startet denne bloggen. Mange var villige til å sette meg i forbindelse med folk som kanskje kunne åpne noen dører på sikt. Og mange sa ja til en kopp kaffe eller en lunsj for å diskutere min vei videre.

Jeg var overveldet over hvor stort nettverket mitt viste seg å være! I denne perioden kom jeg også i kontakt med Ungt Entreprenørskap via ulike veier.

Jeg var så heldig å få være dommer på Entreprenørskapsdagen og å få delta på en workshop sammen med de som jobbet i organisasjonen i Rogaland. Jeg fikk øynene opp for en organisasjon som bygger bro mellom skole og næringsliv og som har et stort nettverk av engasjerte, flinke, fine folk!

Hvor lenge skulle jeg tørre å stå uten jobb?

Arbeidsmarkedet i Rogaland i 2016 var vanskelig. Og er det i stor grad fortsatt. Det var ikke mange ledige stillinger, og de som fantes var det mange som hadde lyst på. Så da det dukket opp en mulighet med å lede salg- og servicearbeidet ved SpareBank 1 Kundeservice AS måtte jeg tenke meg godt om. Jeg fikk da mulighet til å jobbe med noe jeg kunne godt,  i et selskap som var langt større enn jeg var vant til. I et arbeidsmarked hvor mange aldri kom i posisjon til et intervju føltes det godt å få muligheten. Dessuten fikk jeg et godt inntrykk av bedriften gjennom intervjurundene og kjente at jeg ville bli skuffet dersom jeg ikke fikk jobben. Les hvorfor jeg likte stillingen her.

Da jeg minst ventet det

Så jeg tok fatt på ny jobb i september og kom raskt i gang med å bli kjent med mennesker og organisasjon. Det var spennende å skulle gå inn i en ung organisasjon som hadde vokst kraftig de fire årene de hadde eksistert. Skjelden har jeg sett så mange unge, flinke og engasjerte medarbeidere på ett sted! De tok meg godt imot og kom med mange innspill som var lett å ta med seg videre i planleggingen. Les blogginnlegget om hvordan jeg speed-datet mine nye medarbeidere for å bli kjent. Jeg var godt i gang og det nærmet seg jul. Så kom stillingsannonsen som traff meg midt i magen: Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Jeg er et verdibasert menneske. De som kjenner meg godt vet at jeg har snakket om hvor fint det skulle vært å jobbet for en ideell organisasjon. Hvor man virkelig kan gjøre en forskjell for mennesker og hvor man jobber for mer enn en økonomisk bunnlinje. Og plutselig dukket muligheten opp, og attpåtil i en lederstilling.

Dårlig timing?

Jeg var ikke i tvil om at jeg skulle søke. Men jeg fikk mye å tenke på. Jeg var selvsagt bevisst på å holde fokus på den jobben jeg hadde mens prosessen pågikk. Og jeg visste at dersom jeg ikke var den som gikk helt til topps,  så kom jeg til å ha mye spennende å jobbe med der jeg var likevel. Jeg var redd for at det skulle ta seg dårlig ut å slutte etter så kort tid i en jobb,  at det skulle bli dårlig mottatt. Men som noen sa til meg: “Dette toget står på perrongen nå. Det venter ikke på deg. Du vet aldri når du får en slik sjanse igjen, skal du bli med må du gå på nå!”

Verdivalg

Jeg fikk tilbud om jobben. Og jeg valgte å takke ja. Det var veldig kjipt å gå inn til sjefen for å si opp mens jeg enda var i prøvetid.

Det var viktig for meg å formidle at jeg ikke ønsket meg vekk fra den jobben jeg hadde, men at jeg ønsket meg inn i den nye.

Heldigvis tok de det fint. Det ble sagt at de veldig gjerne ville beholdt meg og at de var glade for det jeg hadde fått til på kort tid. Men at de forsto hvorfor jeg valgte å takke ja til en sjelden mulighet.

Siden jeg fortsatt var i prøvetid hadde jeg kort oppsigelse. Så da kunne jeg ta fatt på ny jobb allerede 13. mars. Igjen skal jeg bli kjent med ny organisasjon og nye mennesker. Så langt kjennes det veldig bra! Jeg føler meg på plass, der jeg skal være. Jeg gleder meg stort til å jobbe for at barn og unge skal inspireres til å tenke nytt og til å skape verdier. “Framtid-Samspill-Skaperglede” er verdier jeg kan stille meg helt og holdent bak. Dette blir artig!

Les mer om Ungt Entreprenørskap her. Og følg oss gjerne på både Facebook og Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *